Sałatka gryczana
gosia56Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
ogórek zielony świeży - 1 szt.
rzodkiewka - 1 pęk
seler naciowy łodyżki - 2 szt.
kapusta biała - 1/4 szt.
sól,pieprz do smaku
serek sałatkowy - 10 dag
cebula czerwona - 1 szt.
ocet winny - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Ogórek obieramy i kroimy w półplasterki dodajemy do kaszy.
Do kaszy z ogórkami pokroić w plasterki rzodkiewkę i cebulę czerwoną i pokrojony seler naciowy.
Kapustę 1/4 kroimy drobno dodajemy do kaszy .
Olej wymieszać z octem winnym solą i pieprzem.
Sałatkę polać sosem ,następnie dodać pokrojony serek sałatkowy wymieszać.
Gotową sałatkę odstawiamy aby smaki się przegryzły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.