Jajko w koszyczku tostowym
gosia56Rodzaj posiłku: śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
kiełbasa - 6 plastrów
jajka małe - 6 szt.
por kawałek
sól , pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Z kromek chleba testowego odcinamy skórki
Kromki tostowe układamy na desce.
Wałkujemy wałkiem wkładamy do metalowej foremki na muffinki.
Na kromki chlebowe dajemy plasterki kiełbasy szynkowej u mnie takie duże plastry.
Do środka każdego koszyczka dajemy pokrojoną w kostkę paprykę i krążki pora.
Do środka każdego koszyczka wbijamy jajko najlepiej nie za duże,doprawiamy solą i pieprzem.
Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 10-15 minut.
To wszystko zależy jak mocno chcemy mieć ścięte jajko.
Podajemy na ciiepło.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.