Kotlety bezmięsne z soczewicy
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 30-40 dag
szalotka lub cebula - 2 szt.
por kawałek
jajka - 1-2 szt.
sól ,pieprz do smaku
kasza manna - 2 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki
dodatkowo
masło trochę
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
.Należy pamiętać ze jak się zagotuje moment i jest gotowa odsączamy.
Pieczarki obieramy ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę lub szalotkę chwilę podsmażamy dodajemy pieczarki i por podsmażamy.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy sól,pieprz i soczewicę mieszamy i studzimy
.Do zimnej masy wbijamy jajka dodajemy czubricę zieloną ,kaszę mannę i bułkę tartą wyrabiamy masę.
Jeżeli masa jest wolna to można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny
Masę najlepiej odstawić na trochę do lodówki.
Z masy formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.