![Kotlety ryżowe z marchewką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15290-photo-main.jpg)
Kotlety ryżowe z marchewką
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
marchewka - 1 szt.
koperek garść
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 2 łyżki
mąka pełnoziarnista - 1 łyżka
sól, pieprz biały do smaku
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Do zimnego ryżu dodajemy marchewkę pokrojony koperek ale może być tez natka pietruszki .
Do ryżu wbijamy jajko doprawiamy solą, pieprzem wsypujemy bułkę tartą ,kaszę i mąkę.
Wyrabiamy masę .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.