Kotlety ryżowe z marchewką
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
marchewka - 1 szt.
koperek garść
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 2 łyżki
mąka pełnoziarnista - 1 łyżka
sól, pieprz biały do smaku
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Do zimnego ryżu dodajemy marchewkę pokrojony koperek ale może być tez natka pietruszki .
Do ryżu wbijamy jajko doprawiamy solą, pieprzem wsypujemy bułkę tartą ,kaszę i mąkę.
Wyrabiamy masę .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.