Ciasteczka orzechowe
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, kakao, orzeszki ziemne, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 15 dag
mąka pszenna - 25 dag
mąka ziemniaczana - 10 dag
orzechy mielone - 10 dag
kakao - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Bierzemy do dłoni trochę ciasta robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego którą układamy na blasze. .Robimy odstępy po między kulkami .
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą kulkę przyciskamy widelcem aby powstały placuszki.
Blachy dwie jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut.
POLECAM!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.