Kotlet w sosie pieczarkowo jabłkowym
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski, sosy
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 10-12 szt.
jabłka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
sól,pieprz,papryka wędzona do smaku
śmietana - 4-5 łyżki
mąka pełnoziarnista do panierki trochę
Sposób przygotowania:
obtaczamy w mące
Jabłka kroimy w większą kostkę.
Pieczarki kroimy w plastry a cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy krótko kotlety z dwóch stron.
Kotlety zdejmujemy z patelni.
Na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z cebulą
Do podsmażonych pieczarek dodajemy pokrojone jabłka i wlewamy sok jabłkowy.
Do sosu wkładamy kotlety nakrywamy patelnię i gotujemy chwilę sprawdzamy aby sos się nie przypalił.
Jak mięso jest już miękkie sos doprawiamy jeżeli trzeba i dolewamy trochę śmietany.
Podajemy na ciepło.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.