Sałatka makaronowa
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, pszenica
Składniki:
cieciorka gotowana - 1/2 filiżanki
cebula czerwona - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 10 szt.
ser feta - 10 dag
natka pietruszki
ocet winny - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
czosnek - 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Do zimnego makaronu dodajemy odsączoną cieciorkę,pokrojoną w paseczki cebulę i natkę pietruszki
Do makaronu dodajemy ser fetta kruszony albo pokrojony w kostkę i pomidorki koktajlowe pokrojone w cząstki.
W miseczce albo w słoiku mieszamy olej,ocet winny ,musztardę sól,pieprz czosnek przeciśnieęty przez praskę mieszamy .
Sos wlewamy do sałatki mieszamy i odstawiamy aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.