Kotlety jaglane na zielono
gosia56Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
szpinak mrożony - 1 opakowanie
cebula - 1 szt.
sól,pieprz do smaku
czosnek niedzwiedzi do smaku
imbir i gałka mielone do smaku
ser ricotta - 1 szt.
kasza manna - 2 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki
dodatkowo
masło klarowane trochę
bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane na zielono
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelnię dajemy masło klarowane albo olej dodajemy cebulę podsmażamy chwilę dodajemy szpinak najlepiej rozdrobniony dusimy aż wyparuje nadmiar wody ,doprawiamy solą pieprzem, gałką i imbirem mieszamy i odstawiamy aż szpinak wystygnie.
Do miski przekładamy zimną kaszę rozdrabniamy najlepiej widelcem.
Do kaszy dodajemy zimny szpinak ,kruszymy serek ricotta, wbijamy jajko dodajemy kaszę mannę i bułkę tartą wyrabiamy masę. Jeżeli trzeba to doprawiamy jeszcze.
A jeżeli masa jest wolna to można jeszcze dodać trochę kaszy manny.
Najlepiej przygotowaną masę włożyć do lodówki aby smaki się przegryzły.
Z masy mokrymi dłońmi formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu, albo na zimno na kanapki.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.