Kotlety jaglane z pomidorem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, soja, pszenica
Składniki:
pomidory suszone z oleju kilka
sól,pierz do smaku
sos sojowy - 2 łyżki
papryka wędzona do smaku
jajko - 1 szt.
kasza manna - 2 łyżki
bułka tarta - 2 łyżki
dodatkowo bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Studzimy.
Ziarna słonecznika mielimy ale nie całkiem drobno, ale można tez zostawić całe ziarenka
Pomidory suszone z oleju kroimy drobno.
Do zimnej kaszy dodajemy słonecznik, sól, pieprz sos sojowy, paprykę wędzoną, wlewamy olej z pomidorów, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy masę.
Masę zostawiamy około 30 minut aby smaki się połączyły.
Z masy mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Takie kotlety można podać na ciepło do obiadu albo na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.