Muffinki z jabłkiem i bananem
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, lunchbox, pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
olej - 1/2 filiżanki
jajka - 2 szt.
jabłko - 1 szt.
banan duży - 1 szt.
cukier kokosowy - 3-4 łyżki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
rodzynki - 1 garść
cynamon do smaku
orzechy włoskie garść
Sposób przygotowania:
Do drugiej miski wsypujemy mąkę ,cukier proszek i sodę,cynamon, rodzynki i starte jabłko i banany to wszystko przekładamy do miski z płynnymi składnikami .
Mieszamy bardzo krótko tylko do połączenia się składników.
Tak właściwie to nawet niedbale mieszamy. ręcznie..
Od mieszania zależy czy muffinki ładnie podrosną.
Ciasto dajemy do foremek na górę sypiemy orzechy włoskie i do piekarnika 175 st C pieczemy 25 minut.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.