Muffinki z jabłkiem i bananem
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, lunchbox, pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kefir - 1 filiżanka
olej - 1/2 filiżanki
jajka - 2 szt.
jabłko - 1 szt.
banan duży - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
rodzynki - 1 garść
cynamon - do smaku
orzechy włoskie - garść
Sposób przygotowania:
Mieszamy bardzo krótko tylko do połączenia się składników.
Tak właściwie to nawet niedbale mieszamy. ręcznie..
Od mieszania zależy czy muffinki ładnie podrosną.
Ciasto dajemy do foremek na górę sypiemy orzechy włoskie i do piekarnika 175 st C pieczemy 25 minut.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.