Żółty makaron z jajecznicą
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
sól do smaku
kurkuma do smaku
składniki szpinaku :
szpinak u mnie mrożony - 20 dag
cebula - 1 szt.
masło - 2 łyżki
sól,pieprz do smaku
czosnek niedzwiedzi do smaku
śmietana - 2-3 łyżki
dodatkowo jajecznica :
masło - 2 łyżki
jajka - 4 szt.
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotowanie szpinaku
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę chwilę dusimy dodajemy szpinak u mnie mrożony smażymy doprawiamy solą,pieprzem i gałką,można dodać czosnek granulowany albo czosnek niedźwiedzi pod koniec duszenia dodajemy 3 łyżki śmietany.
Przygotowanie jajecznicy.
Na patelni rozgrzewamy masło wbijamy jajka doprawiamy robimy jajecznicę.
Makaron mieszamy z jajecznicą wykładamy na talerz na środek
wykładamy porcję szpinaku.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.