Roladki drobiowe z bananem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, orzechy wszystkie, pszenica, wieprzowina
Składniki:
banan - 1 ,5 szt.
szynka wędzona - 3 plastry
sól,pieprz do smaku
papryka słodka wędzona do smaku
jajko - 1 szt.
mąka razowa trochę
buła tarta trochę
orzechy włoskie mielone trochę
Sposób przygotowania:
.Doprawiamy solą ,pieprzem czubricą zieloną tylko od środka i
papryką mieloną słodką wędzoną.
Na mięsie dajemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej i połowę banana, można go skropić sokiem z cytryny.
.Zwijamy w Roladki obtaczamy w mące razowej,jajku i bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami.
Roladki obsmażamy ze wszystkich stron na oleju.
Przekładamy do naczynia do zapiekania i wkładamy do piekarnika na jakieś 30 min
Pyszne roladki mona podać z ziemniakami .
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.