Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
pieczarki - 10 szt.
cebula biała - 2 szt.
natka pietruszki pęk
jajko - 1 szt.
czosnek mielony do smaku
bułka tarta - 2 łyżki
kasza manna - 2 łyżki
dodatkowo bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Pieczarki obieramy i siekamy albo ścieramy na tarce podsmażamy na
maśle lub na oleju razem z cebulą, studzimy.
Do zimnej kaszy dodajemy pieczarki, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki, wbijamy jajko i wsypujemy bułkę i kaszę.
Wyrabiamy masę ręką.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kotlety można podać na ciepło do obiadu albo na zimno na kanapki.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.