Kanapki z tortili
gosia56Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, orkisz, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
szynka gotowana dowolna - 8 plastrów
ser żółty ulubiony - 8 plastrów
liście sałaty duże - 4 szt.
serek kanapkowy - 20 dag
chrzan ze słoiczka - 1-2 łyżeczka
szcypiorek albo koperek pęk
rzodkiewki pęk
pomidorki koktajlowe
liście bazylii
wykałaczki
Sposób przygotowania:
Przygotowanie serka:
Rzodkiewki ścieramy na tarce. Szczypiorek albo koperek drobno siekamy. Do miseczki dajemy serki rzodkiewki i szczypiorek mieszamy.
Rozkładamy placki tortilli smarujemy przygotowanym serkiem, na serek układamy liście sałaty na to plastry sera żółtego i plastry wędliny można lekko posmarować tez serkiem albo majonezem. Zwijamy mocno placki tortilli. Zawijamy w folię spożywczą w wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Przed podaniem rozwijamy i kroimy w ukośne paski.
Pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze kawałki. W każdą kanapkę wbijamy wykałaczkę z liściem bazylii i pomidorka.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.