Ciasteczka miętowe
gosia56Rodzaj posiłku: ciasta, lunchbox, pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
mąka pszenna - 25 dag
kakao - 2 łyżeczki
sól - 1 szczypta
cukier puder - 10 dag
mięta listki - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy mąkę kakao,proszek do pieczenia,cukier puderi szczyptę soli.
Listki mięty myjemy osuszamy i siekamy drobno.
Do miski wbijamy jajka które trzepiemy mikserem albo trzepaczką lekko.
Do jajek wsypujemy suche składniki wsypujemy miętę .
Wyrabiamy ciasto.
Z porcji ciasta robimy wałek kroimy w cząstki robimy kulki wielkości orzecha włoskiego układamy na blasze.
Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut 175 st .
Zimne ciasteczka dekorujemy polewą czekoladową.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.