Sałatka makaronowa
gosia56Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
kukurydza - 1 szklanka
serek typu feta - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
tuńczyk w oleju kawałki - 1 szt.
szczypior garść
sól,pieprz do smaku
majonez - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Serek odsączamy z zalewy kroimy w kostkę.
Tuńczyka też odsączamy z oleju na sitku.
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę.
Rzodkiewki myjemy dokładnie nie obieramy ze skórki tylko kroimy w kostkę.
Szczypiorek kroimy drobno.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę ja dałam do sałatki mrożoną.
Do miski przekładamy zimny makaron dodajemy kukurydzę, pokrojoną cebulę, rzodkiewkę, serek, szczypiorek i paprykę.
Dodajemy i tuńczyka doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy majonez mieszamy składniki sałatki.
Sałatkę dekorujemy dowolnie odstawiamy, aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.