Twarogowe babeczki a la pizza
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna lub dowolna - 25 dag
twaróg - 25 dag
masło - 20 dag
farsz :
szynka - 15 dag
papryka czerwona - 1 szt.
oregano do smaku
przyprawa do pizzy do smaku
śmietana gęsta - 2-3 łyżki
ser zółty - 15 dag
Dodatkowe informacje:
Drugą część ciasta zamrazam na pózniej.Sposób przygotowania:
Oczywiście ciasto można zrobię robotem.
Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części wkładamy do woreczków i do lodówki najlepiej na całą noc.
Żółty ser ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
Szynkę kroimy w drobną kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Do miski przekładamy pokrojoną szynkę, cebulę i paprykę dodajemy część sera żółtego doprawiamy oregano i dodajemy przyprawę do pizzy jak lubimy i wlewamy śmietanę mieszamy wszystkie składniki.
Połowę ciasta wałkujemy lepiej na cienko ,wycinamy większe krążki aby pasowały do foremki na muffinki 12 szt.
Krązki ciasta dajemy do foremki do środka dajemy przygotowany farsz .
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.