![Śledzik z pieczarką i korniszonem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15035-photo-main.jpg)
Śledzik z pieczarką i korniszonem
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Pieczarki marynowane - 1 słoik
ogórek konserwowy - 2-3 szt.
cebula biała - 3-4 szt.
musztarda do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie odsączamy filety śledziowe .
Układam je na desce posypujemy pieprzem świeżo mielonym i smarujemy lekko musztardą.
Cebulę obieramy, kroimy dowolnie ja kroję w pióra przekładam do miseczki zalewam wrzącą wodą. Zostawiam na chwilę moczymy i odsączamy z wody .Przelewam zimną wodą .
Śledzie kroimy w ukośne paseczki.
Korniszony kroimy w drobną kostkę.
Pieczarki tez kroimy.
Do miski dajemy wszystkie składniki wlewamy olej , mieszamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na dwa dni.
POLECAM
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.