Czerwona kapusta z jabłkiem
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
cukier - 2 dag
jabłka - 50 dag
cebula - 2 szt.
sól - 1 łyżeczka
pieprz do smaku
woda - 500 ml
liscie laurowe - 2 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
goździki - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Jabłka zetrzeć na tarce. mogą być ze skórką.
Cebulę pokroić w kostkę.
Do garnka wlewamy wodę wrzucamy listki, ziele i goździki , zagotować wodę.
Do gotującej się wody wkładamy kapustę zagotowujemy.
Do gotującej się kapusty dodajemy sól, pieprz, cukier, cebulę i wlewamy ocet gotujemy kapustę.
Jabłka dodajemy jak kapusta już się podgotuje.
Uważamy aby kapusta się nie rozgotowała.
Tak ugotowaną kapustę podajemy jako dodatek do obiadu.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.