Kotlety mielone w opasce z cukinii
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
jajko - 1 szt.
sól , pieprz do smaku
szczypiorek garść
dodatkowo :
cukinia wieksza
jajko - 1 szt.
sól i bułka tarta
Sposób przygotowania:
Cukinię tniemy na plasterki 1,5-2 cm obieramy ze skórki , ale można też zostawić ze skórkami. Wycinamy nożem środek,lekko solimy i zostawiamy aż cukinia lekko zmięknie.
Wyrabiamy masę jeżeli jest zadka można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny .Wyrobioną masą napełniamy krążki cukinii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.