Kotlet w sosie dyniowym
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, soja, pszenica, wieprzowina
Składniki:
sól pieprz do smaku
mąka do panierki
dynia - 40 dag
cebula - 1 szt.
por - 1 kawałek
bulion - 1,5 szklanki
sos sojowy - 2-3 łyżeczki
kurkuma - 1 łyżeczka
imbir mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Obsmażamy na patelni z dwóch stron zdejmujemy kotlety z patelni
Na patelnię na której podsmażaliśmy kotlety dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy chwilę
Do cebuli wlewamy bulion dodajemy pokrojony por . Dodajemy sos sojowy kurkumę i imbir mieszamy.
Do sosu wkładamy kotlety schabowe.
Na kotlety dajemy startą na tarce dynie lekko mieszamy i chwilę gotujemy.
Uważamy aby sos się nie przypalił jeżeli trzeba to dolewamy trochę wody.
Dusimy aż mięso będzie miękkie .
Danie posypujemy posiekaną natką pietruszki .
Podajemy na ciepło.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.