Zupa z ciecierzycą i makaronem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, drób, nabiał krowi
Składniki:
por - 1 szt.
cebula - 1 szt.
bulion albo rosół - 1,5 litra
sok pomidorowy - 250 ml
sól , pieprz do smaku
papryka suszona w płatkach - 1 łyżeczka
śmietana do zupy - 100 ml
masło - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Następnie odlewamy wodę wlewamy świeżą i gotujemy ciecierzycę
Do garnka wlewamy bulion sok pomidorowy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Doprawiamy solą pieprzem i suszoną paprykę chwilę gotujemy.
Do zupy dodajemy ugotowaną ciecierzycę mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.