Pasta z makreli i ryżu
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
seler - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
sól , pieprz do smaku
papryka słodka mielona do smaku
majonez - 1 łyżka
serek kanapkowy - 2 łyżki
ryż - 10 dag
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.
Obieramy marchewki i seler gotujemy studzimy ścieramy na tarce na większych oczkach .
Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy widelcem. Cebulę kroimy drobno.
Do miski dajemy obraną makrelę, zimne warzywa, ryż i cebulę mieszamy.
Do pasty dodajemy przyprawy, majonez i serek biały jeszcze raz mieszamy.
Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.