Wątróbka z pomidorem i jabłkiem
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
pomidory duże - 2 szt.
jabłka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
majeranek suszony garść
mąka do oprószenia trochę
Sposób przygotowania:
Odsączoną posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.
. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wątróbkę obsmażamy ,aż zmieni kolor
dodajemy pokrojoną cebulę obrany ze skórki pomidor i jabłka ,mieszamy przykrywamy patelnię i dusimy
Pod koniec doprawiamy majerankiem roztartym w dłoniach i solą.
Podajemy najlepiej na ciepło z ziemniakami.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.