Sałata rózności z figą
gosia56Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: miody, nabiał, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
roszponka garść
figa - 1-2 szt.
śliwka węgierka - 10 szt.
pomidorki koktajlowe - 7 szt.
serek pleśniowy - 1 szt.
olej do spryskania sałatki
składniki sosu
ocet balsamiczny - 1 łyżka
miód - 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidorki umyte kroimy na pół układamy na listkach
Figę myjemy kroimy w cząstki układamy.
Śliwki myjemy i kroimy w cząstki układamy na talerzu.
Serek kroimy i układamy.
Sałatkę spryskujemy olejem.
Do miseczki wlewamy ocet balsamiczny wyciśnięty sok z cytryny ,miód wymieszać.
Sosem polewamy sałatkę.
Na górę dajemy kiełki rzodkiewki i podajemy
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.