Krokiety z ricottą i orzechami
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
olej - 2 łyżki
woda mineralna - 3-4 łyżki
szpinak mrożony - 45 opakowań
cebula - 2 szt.
ricotta - 1 szt.
orzechy włoskie mielone - 1 garść
przyprawy sól ,pieprz kasza manna - do smaku
jajka do panierki - 2 szt.
bułka tarta do panierki garść
Sposób przygotowania:
Na patelnię dajemy masło i dodajemy pokrojoną cebulę dusimy chwilę dodajemy pokrojony czosnek i szpinak podsmażamy aż woda odparuje.
Do szpinaku kruszymy serek ricotta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.