![Makaro z jajecznicą i bazylią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15299-photo-main.jpg)
Makaro z jajecznicą i bazylią
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 2 łyżki
jajka - 4 szt.
bazylia zielona do smaku
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente. według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy masło wlewamy roztrzepane jajka solimy i robimy jajecznice nie bardzo twardą . Odsączony makaron mieszamy z jajecznicą.
Nakładamy na talerz posypujemy pokrojoną bazylią albo serem ulubionym.
Szybkie proste i smaczne danie.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.