• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyCiasteczka z amarantusem
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Ciasteczka z amarantusem

Ciasteczka z amarantusem

gosia56

Rodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci

Zawiera: orzechy wszystkie

6 osób lubi to
8 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min 1 porcja

Składniki:

amarantus ekspandowany - 1 szklanka
olej kokosowy rozpuszczony - 1 łyżka
cukier kokosowy - 1 łyżka
wiórki kokosowe - 2 łyżki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie - 2 łyżki
żurawina - 2 łyżki
banany - 2 szt.
dodatkowo mąka kokosowa do obtoczenia kulek

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Orzechy siekamy nożem albo w blenderze ,ale trzeba uważac aby je za mocno nie posiekać
Żurawinę sikamy ręcznie albo też w blenderze.

Banany obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę.

Do miski przekładamy banany dodajemy olej kokosowy cukier kokosowy, sodę, wiórki kokosowe wsypujemy amarantus i dodajemy posiekane orzechy i żurawinę.
Wyrabiamy masę najpierw łyżką a później ręką.

Odstawiamy masę na jakiś czas.

Na talerzyk sypiemy mąkę kokosową.

Łyżeczką nabieramy masę formujemy kulki i obtaczamy w mące kokosowej.

Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem .

Pieczemy około 20-25 minut 175 st.

Ciasteczka po upieczeniu są wilgotne w środku ale bardzo pyszne.

POLECAM!!!!
6 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA KOKOSOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ŻURAWINA SŁODZONA CUKREM TRZCINOWYM BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ŻURAWINA SŁODZONA CUKREM TRZCINOWYM BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER KOKOSOWY (PALMOWY) BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    WIÓRKI KOKOSOWE BEZGLUTENOWE BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 200 g (213 ml) - VITAQUELL

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY BEZWONNY BIO 200 g (213 ml) - VITAQUELL

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZECHY WŁOSKIE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZECHY WŁOSKIE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SODA OCZYSZCZONA 20 g - VITAVEGAN

    Więcej o produkcie na stronie

    SODA OCZYSZCZONA 20 g - VITAVEGAN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • AMARANTUS EKSPANDOWANY BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    AMARANTUS EKSPANDOWANY BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika gosia56

  • Zupa gołąbkowa

     gosia56
  • Krokiety kaszy kukurydzianej

     gosia56
  • Muffinki z michałkiem

     gosia56
  • Kotlety z kaszy i pieczarek

     gosia56
  • Roladki schabowe z jabłkiem

     gosia56
  • Kotleciki z ciecierzycy

     gosia56
  • Sałatka ryżowa

     gosia56
  • Kotlety jaglane z kapustą

     gosia56
  • Pasta z makreli wędzonej

     gosia56
  • Sałatka z brokuła

     gosia56
  • Ciasteczka z płatków jaglanych

     gosia56
  • Buraczki na ciepło z żurawiną

     gosia56
  • Babka marchewkowa

     gosia56
  • Sernik z masą kajmakową

     gosia56
  • Pasta z makreli i ryżu

     gosia56
  • Ciasteczka z marmoladą

     gosia56
  • Sałatka makaronowa

     gosia56
  • Ciasteczka z płatków owsianych

     gosia56
  • Sałatka z tortelini

     gosia56
  • Kotlet w sosie pieczarkowo jabłkowym

     gosia56
  • Placuszki marchewkowe

     gosia56
  • Ciasto z borówką amerykańską

     gosia56
  • Jajko w koszyczku tostowym

     gosia56
  • Sałata różności

     gosia56
  • Jajko w koszyczku szpinakowym

     gosia56
  • Makaron z soczewicą czerwoną

     gosia56
  • Placuszki z pieczarek

     gosia56
  • Roladki drobiowe gotowane

     gosia56
  • Kotlety mielone w opasce z cukinii

     gosia56
  • Jesienne guziczki

     gosia56
  • Filet w sosie kawowym

     gosia56
  • Wątróbka z jabłkiem i śliwką

     gosia56
  • Sałatka makaronowa

     gosia56
  • Sałatka z buraków i kapusty pekinskiej

     gosia56
  • Rolada biszkoptowa z jabłkiem i śmietaną

     gosia56
  • Kanapki z tortilli

     gosia56
  • Surówka z kapusty i buraków

     gosia56
  • Chlebek na maślance - orkiszowy

     gosia56
  • Ciasteczka miętowe

     gosia56
  • Śledzik z żurawiną

     gosia56
  • Sałatka z cukinii i pomidorków

     gosia56
  • Torcik makaronowo - jabłkowy

     gosia56
  • Krokiety z ricottą i orzechami

     gosia56
  • Ciasteczka sezamowe

     gosia56
  • Pasta z ciecierzycy

     gosia56
  • Sałatka z tortellini

     gosia56
  • Zupa krem z buraków

     gosia56
  • Sałatka ryżowa z ananasem

     gosia56
  • Zupa szparagowa

     gosia56
  • Babka śmietankowa

     gosia56
  • Twarogowe babeczki a la pizza

     gosia56
  • Zupa z soczewicy czerwonej

     gosia56
  • Ryż z pieczarkami

     gosia56
  • Kopytka marchewkowe

     gosia56
  • Śledzik z pieczarką i korniszonem

     gosia56
  • Kotlety z kaszy jaglanej z marchewką

     gosia56
  • Kasza manna z dynią

     gosia56
  • Racuchy na maślance z jabłkiem

     gosia56
  • Sałatka ziemniaczana z zielonym ogórkiem

     gosia56
  • Ciasteczka z płatków jaglanych

     gosia56
  • Pierogi z soczewicą

     gosia56
  • Sałatka z białej kapusty

     gosia56
  • Ciasto z borówką i śmietaną

     gosia56
  • Kotlety drobiowe z ananasem

     gosia56
  • Sałata rózności z figą

     gosia56
  • Kotlety jaglane na zielono

     gosia56
  • Sałatka ryżowa z gruszką

     gosia56
  • Jajecznica z dynią

     gosia56
  • Kotlety jaglane z burakiem

     gosia56
  • Tosty zwijane

     gosia56
  • Pasta z rukoli i pomidorów

     gosia56
  • Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

     gosia56
  • Sałatka z ogórka

     gosia56
  • Sos pieczarkowy z jabłkiem

     gosia56
  • Wątróbka z pomidorem i jabłkiem

     gosia56
  • Kapusta pekińska z granatem

     gosia56
  • Zupa z czerwonej soczewicy

     gosia56
  • Kulki w ubranku z grilla

     gosia56
  • Rolada makowa z kremem maślanym

     gosia56
  • Sos dyniowy z ryżem

     gosia56
  • Omlet z makaronem

     gosia56
  • Ryż na różowo

     gosia56
  • Bułeczki tygrysie

     gosia56
  • Roladki schabowe z soczewicą

     gosia56
  • Sałatka z tortellini

     gosia56
  • Zupa z dyni i pasternaku

     gosia56
  • Sałatka makaronowa z majonezem

     gosia56
  • Surówka z kalarepy

     gosia56
  • Sałatka z cukinii do grilla

     gosia56
  • Kotlety z kaszy jaglanej botwinki

     gosia56
  • Żółty makaron z jajecznicą

     gosia56
  • Kotlety jaglane z pomidorem

     gosia56
  • Kwiatuszki twarogowo dyniowe

     gosia56
  • Muffinki z makiem i płatkami jaglanymi

     gosia56
  • Kanapki z tortili z pastą

     gosia56
  • Ciasteczka kawowe

     gosia56
  • Ciastka z kaszy gryczanej

     gosia56
  • Pasta z makreli z koncentratem

     gosia56
  • Babka z chałwą

     gosia56
  • Jajko sadzone w marchewkowym koszyczku

     gosia56
  • Kotlet w sosie dyniowym

     gosia56
  • Kasza jaglana z warzywami

     gosia56
  • Babka makowa

     gosia56
  • Pasztet z soczewicy czerwonej

     gosia56
  • Zupa krem z żółtej cukinii

     gosia56
  • Chałwa domowa

     gosia56
  • Bułeczki pełnoziarniste

     gosia56
  • Ciecierzyca na gęsto

     gosia56
  • Rurki z ciasta twarogowego

     gosia56
  • Kotlety bezmięsne z soczewicy

     gosia56
  • Ryż z jarmużem

     gosia56
  • Czerwona kapusta z jabłkiem

     gosia56
  • Ciasto z jabłkami z budyniem

     gosia56
  • Muffinki z jabłkiem i bananem

     gosia56
  • Muffinki z gruszką

     gosia56
  • Pizza na cieście twarogowym

     gosia56
  • Sałatka gryczana

     gosia56
  • Biała kapusta duszona na maśle

     gosia56
  • Makaro z jajecznicą i bazylią

     gosia56
  • Kotlety jaglane z piekarnika

     gosia56
  • Ciasteczka orzechowe

     gosia56
  • Buraczki z śliwką i orzechami

     gosia56
  • Sałata - różności

     gosia56
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwką

     gosia56
  • Naleśniki z maślanki

     gosia56
  • Babka bananowa

     gosia56
  • Kwiatki z ciasta twarogowego

     gosia56
  • Kanapki z łososiem

     gosia56
  • Szarlotka sypana z jabłkiem

     gosia56
  • Pasztet z soczewicy z warzywami

     gosia56
  • Krokiety rybno ziemniaczane

     gosia56
  • Kruche kwiatki ze śliwką

     gosia56
  • Kanapki z tortili

     gosia56
  • Roladki drobiowe z bananem

     gosia56
  • Zupa z ciecierzycą i makaronem

     gosia56
  • Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami

     gosia56
  • Sos dyniowy z makaronem

     gosia56
  • Kotlety ryżowe z marchewką

     gosia56
  • Pasta z makreli i jabłka

     gosia56
  • Ciasteczka wielkanocne

     gosia56
  • Rogaliki kakaowe

     gosia56
  • Kotlety z kalafiora z jajkiem

     gosia56
Zobacz więcej przepisów
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Pycha
22.02.2021, godz. 14:25
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Dziekuję naprawdę są pyszne
22.02.2021, godz. 20:40
Nikita
Nikita powiedział/a:
Fajne ciasteczka.
27.02.2021, godz. 16:51
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Diekuję fajne i pyszne
05.03.2021, godz. 13:54
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
smakowite
07.09.2021, godz. 13:23
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Popieram
06.03.2022, godz. 17:02
annaeko
annaeko powiedział/a:
rewelacja
15.02.2022, godz. 14:43
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Popieram
08.03.2022, godz. 11:36

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
12 13 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).