Kapusta pekińska z granatem
gosia56Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Składniki:
papryka czerwona - 1/2 szt.
kukurydza - 1/2 filiżanki
cebula czerwoa - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
koperek zielony do smaku
sól ,pieprz, cukier do smaku
granat - 1 szt.
olej - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Obieramy ze skórki paprykę czerwoną kroimy w paseczki,cebulę tez kroimy w paseczki,marchewkę obieramy i ścieramy .
Koperek siekamy,kukurydzę odsączamy a por kroimy drobno.
Wyjmujemy pestki granatu część odkładamy aż reszty wyciskamy łyżeczką sok
Łączymy składniki : sok z granatu ,olej ,cukier ,sól ,pieprz wymieszać całość dobrze.
Sos wlewamy do kapusty i mieszamy.
Na górę surówki posypać pestki granatu.
POLECAM!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.