Pasztet z soczewicy z warzywami
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cebula biała - 1 szt.
czerwona cebula - 1 szt.
marchewka - 3 szt.
seler korzeń - 1 szt.
piertuszka korzeń - 1 szt.
natka selera garść
czosnek - 2-3 ząbki
sól - 1 łyżeczka
imbir mielony - 1 łyżeczka
curry - 1 łyżeczka
pieprz czarny do smaku
sok z cytryny - 1/2 szt.
olej do pasztetu - 2-3 łyżki
kasza manna - 1 łyżka
jajka - 3 szt.
pieprz cayenne szczypta
masło do cebuli
masło do foremki
bułka tarta do foremki
Sposób przygotowania:
Wkładamy masę do foremki. Górę lekko wygładzamy.
Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze około 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.