Kasza jaglana z warzywami
gosia56Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 5-7 szt.
marchewka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
por - 1 kawałek
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
masło klarowane - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce.
Por i paprykę kroimy .
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane dajemy cebulę i pieczarki dusimy aż zmiękną .
Do pieczarek dodajemy startą marchewkę ,por i paprykę chwilę dusimy aby warzywa lekko zmiękły.
Do warzyw dodajemy kaszę jaglaną doprawiamy ,mieszamy i chwilę jeszcze podgrzewamy .
Podajemy najlepiej na ciepło .
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.