Torcik makaronowo - jabłkowy
gosia56Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jabłka - 5-6 szt.
serki homogenizowane waniliowe po 150 g - 2 szt.
jajka - 4 szt.
masło - 1 łyżka
orzechy włoskie garść
rodzynki garść
Sposób przygotowania:
Torcik makaronowy z jabłkiem
Makaron łamiemy na mniejsze kawałki gotujemy w osolonej wodzie al dente według przepisu na opakowaniu odsączamy. .
Tortownicę 28 cm smarujemy masłem.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce ,mieszamy z cynamonem albo z przyprawą do szarlotek dodajemy rodzynk i cześć orzechów mieszamy.
.Jeżeli wolimy słodkie to można dodać trochę cukru
.Do makaronu dodajemy wymieszane jabłka mieszamy i wykładamy do tortownicy .
Do miseczki dajemy serki,mleko wbijamy jajka mieszamy trzepaczką ,wylewamy masę na makaron.
Na górę sypiemy trochę rodzynek i orzechy włoskie. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45 minut.
POLECAM !!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.