Chałwa domowa
gosia56Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, strączkowe, sezam
Składniki:
Sposób przygotowania:
Uważamy nie mają być brązowe tylko dobrze zagrzane.
Gorący sezam wysypujemy na miskę albo na zimną blachę aby się nie prażył dalej .
Studzimy sezam .
Zimny sezam porcjami wsypujemy do naczynia blendera miksujemy.
Zmiksowane nasiona wsypujemy do miski miksujemy jeszcze ręcznym blenderem na koniec wlewamy płynny miód
Ilość miodu zależy od tego jaką chcemy mieć słodką chałwę.
Masa jest sypka ja włożyłam do silikonowych foremek i włożyłam na dwie godziny do lodówki aby stężała.
Z tej porcji sezamu wyszły te dwie babeczki.
POLECAM !!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.