Sałatka ryżowa
gosia56Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: jajka, strączkowe
Składniki:
korniszony - 2-3 szt.
groszek konserwowy - 1/2 filiżanki
kukurydza - 1/2 filiżanki
papryka marynowana kilka
por kawałek
sól,pieprz do smaku
majonez - 2-3 łyżki
zalewa z korniszonów - 3-4 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę dajemy do rondelka wlewamy trochę oleju i szklimy
.
Ryż przekładamy do miski dodajemy cebulę mieszamy i studzimy.
Kroimy w kostkę korniszony i paprykę dodajemy do ryżu.
Groszek i kukurydzę dajemy na sitko płuczemy odsączamy i dodajemy do ryżu.
Do ryżu dajemy majonez wlewamy 2-3 łyżki zalewy z korniszonów
do sałatki jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy
solą i pieprzem mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
Aby składniki sałatki się lekko przegryzły.
POLECAM!!!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.