Włoska sałatka z szynką i mozzarellą
Iwona KuczerRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, cytrusy, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mozzarella BIO - 150 g
szynka wędzona - 4 plastry
oliwki czarne - 1 garść
pomidory suszone w oliwie BIO - 5 szt.
mała czerwona cebula BIO - 1/2 szt.
sól morska BIO - 1 szczypta
pieprz BIO - 1 szczypta
sok z limonki BIO - 1 łyżeczka
olej z pestek moreli BIO - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Całość posolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z limonki oraz olejem z pestek moreli, wymieszać.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.