Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): afrykańska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 6 szt.
groszek konserwowy - 200 g
kukurydza konserwowa - 200 g
ogórek kiszony - 6 szt.
marchew - 5 szt.
jogurt naturalny - 250 ml
musztarda łagodna - 2 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
Dodatkowe informacje:
Do krojenia warzyw można użyć specjalnego sitka, wtedy wszystkie pokrojone warzywa są jednakowej wielkości.Sposób przygotowania:
w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut aż będą pół miękkie.
Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka gotujemy na twardo.
Kuskus Bio wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem, aby napęczniał. Odstawiamy na 15 min, a następnie odcedzamy.
To samo czynimy z ziemniakami i marchewką. Obieramy ze skórki i kroimy drobno.
Wszystko wsypujemy do dużej miski, dodajemy groszek i kukurydzę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.