Kurczak z orzechami nerkowca
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: mięso, orzechy wszystkie, soja, drób, ryba i owoce morza
Składniki:
orzechy nerkowca - 1/2 szklanki
olej do smażenia - 3 łyżki
średnia cebula pokrojona na duże kawałki - 1 szt.
mała czerwona papryka - 1 szt.
czosnek posiekany - 2 ząbki
sos ostrygowy - 2 łyżki
krojony ananas w puszce - 1 opakowanie
sos rybny - 1 łyżka
cukier trzcinowy - 1 łyżka
posiekana cebula dymka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i chilli, smażyć 2 minuty. Zdjąć z patelni. Na tym samym oleju usmażyć, często mieszając, kurczaka i paprykę. Kurczak powinien usmażyć się na jasnobrązowo.
Podawać z ryżem.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.