Zapiekanka z cukinii
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Ziemniaki - 3 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Masło klarowane Ghee Bio trochę
Ser żółty Bio - 200 g
Świeża natka pietruszki - 1 pęk
Olej omega orange Bio kilka kropel
Pomidory - 2 szt.
Bułka tarta Bio - 1/3 szklanki
Suszone oregano Bio trochę
Sól trochę
Pieprz trochę
Pieczarki kilka
Sposób przygotowania:
Następnie odrobinę solimy, dokładnie mieszamy i odstawiamy najlepiej na durszlaku aby obciekła z nadmiaru soku na około 15 minut.
Cukinię odciskamy rękoma z pozostałego soku, przekładamy do miski.
Dodajemy jajka, posiekaną natkę pietruszki, kilka kropel oleju omega orange Bio, suszone oregano, sól, pieprz, bułkę tartą i jajka.
Dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem.
Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na to naszą zapiekankę.
Pomidora kroimy w plastry i układamy na zapiekance.
Ser ścieramy na tarce i takim startym serem posypujemy pomidory.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.