Jogurtowy deser owocowy
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, owies, jęczmień, żyto, nabiał krowi
Składniki:
naturalny serek biały - 2 łyżki
cukier lub syrop z agawy - 3 łyżki
owoce sezonowe: borówki, jagody, maliny, truskawki itp. - 2 garści
ulubione musli lub granola - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Pyszny deser jogurtowy, podobny w smaku do tego z pewnej restauracji na M...., na pewno jednak zdrowszy ;-) :-)Sposób przygotowania:
Jagody lub porzeczki włożyć do blendera, dodać 1 łyżkę cukru (syropu) z agawy. Lekko zmiksować, tak aby zostały cząstki owoców.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.