Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, danie główne, pieczywo, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Sól - 2 łyżeczki
Mąka pszenna typ 550 Bio - 1 kg
Drożdże świeże - 70 g
Mleko - 1 szklanka
Masło klarowane Ghee Bio - 100 g
Żółtka - 2 szt.
* Składniki na farsz :
Quinoa czerwona Bio - 1 szklanka
Czosnek - 4 ząbki
Cebula - 1 szt.
Papryka czerwona - 1 szt.
Masło klarowane Ghee Bio - 50 g
Kostki warzywne Alce Nero Bio - 3 szt.
Kukurydza słodka Kons. Bio - 1/2 szklanki
Sos pomidorowy passata Bio - 200 g
Sposób przygotowania:
Odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut.
Z pozostałej maki odsypujemy 1/4 szklanki i odstawiamy do podsypywania.
Resztę wsypujemy do miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, sól i 2 żółtka. Wyrabiamy aż masa ładnie zacznie odchodzić od ręki.
Masło klarowne podgrzewamy aby stopniało i na końcu przelewamy do ciasta drożdżowego.
Ponownie wyrabiamy i odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Na patelnię wykładamy masło klarowne Bio, dodajemy warzywa, mięso i dusimy na małym ogniu.
Gdy składniki ładnie się podsmażą, dodajemy sos pomidorowy oraz kostki warzywne Bio i mieszamy.
Na koniec dodajemy kukurydzę.
Gdy Quinoa się ugotuje odcedzamy nadmiar wody i mieszamy z sosem mięsnym.
Każdą część podsypujemy odłożoną mąką i wałkujemy na cienki placek.
Na wierzch każdego placka wykładamy farsz.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.