Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
zimne masło - 120 g
cukier z Agawy Bio - 1/2 szklanki
jajko - 1 szt.
śmietana kremowa 30 % bez laktozy Bio - 1/2 litra
* opcjonalnie papier do pieczenia lub odrobina masła i bułki tartej
Sposób przygotowania:
Całą blaszkę wylepiamy ciastem. Nakłuwamy w wielu miejscach widelcem.
Zimną śmietanę 30 % Bio ubijamy na wolnych obrotach aż zupełnie będzie sztywna. Na koniec dodajemy pozostały cukier z Agawy Bio i ponownie ubijamy przez chwilę.
Na ostygnięte ciasto wykładamy ubitą śmietanę. Na to układamy umyte i obrane truskawki.
Ciasto przechowujemy w lodówce.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.