Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyJagodzianki, ciasto drożdżowe z jagodami
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Jagodzianki, ciasto drożdżowe  z jagodami

Jagodzianki, ciasto drożdżowe z jagodami

Iwona Kuczer

Rodzaj posiłku: ciasta

Kuchnia (region): polska

Specjalne: dla dzieci

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi

20 osób lubi to
17 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

120 min 12 porcji

Składniki:

mąka pszenna typ 480-550 BIO - 1 kg
drożdże świeże - 10 dag
mleko - 500 ml
drobny cukier - 1 szklanka
żółtka jaj BIO - 5 szt.
masło lub margaryna do pieczenia - 200 g
czarne jagody - 1 litr
mąka ziemniaczana - 6 łyżek
cukier - 1 trochę
małe jajko - rozmącone widelcem - 1 szt.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Drożdże pokruszyć do miski, posypać łyżką cukru i dwoma łyżkami mąki, wlać 1/4 szkl. mleka, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia.
KROK 2:  Masło (margarynę) rozpuścić, odstawić do wystygnięcia.
Żółtka z cukrem utrzeć dobrze mikserem.
Mleko lekko podgrzać, żeby było letnie.

Do dużej miski wsypać mąkę, dodać żółtka z cukrem, wyrośnięte drożdże, połowę mleka, wymieszać lekko.
KROK 3:  Dodać rozpuszczone masło (margarynę), resztę mleka, wyrobić. Wyrobione ciasto powinno być gładkie, błyszczące i dość miękkie. Zostawić do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, na około godzinę.
KROK 4:  Tak powinno wyglądać wyrośnięte ciasto.
KROK 5:  Jagody wymieszać z mąką ziemniaczaną, nie dodawać cukru!!! Spowoduje to, że jagody puszczą sok.

Teraz w zależności od tego, co mamy zamiar zrobić dalej, postępujemy na dwa sposoby.

* Jagodzianki.
Część ciasta wyjąć na posypaną mąką stolnicę, rozpłaszczyć, Szklanką wycinać małe kółka. Rozpłaszczać je na dłoni, nakładać łyżkę jagód i małą łyżeczkę cukru, DOKŁADNIE zlepiać.
Jest to dziecinnie proste, o czym świadczą te zdjęcia ;-)
KROK 6:  Układać zlepieniem do dołu na posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 min.
KROK 7:  ** Ciasto drożdżowe z jagodami.

1/3 ciasta rozpłaszczyć, wyłożyć jagody, posypać cukrem, zwinąć. Można przed wyłożeniem jagód posmarować masą twarogową taką jak do naleśników, zrobimy wtedy ciasto z jagodami i serem.
KROK 8:  Po zwinięciu złożyć na pół, włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, zostawić do wyrośnięcia na 30 min.
KROK 9:  Wyrośnięte jagodzianki lub ciasto posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Jagodzianki ok 20 min, ciasto ok. 50 min.

Smacznego.
20 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) -  EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g - BIOVEGAN

    Więcej o produkcie na stronie

    DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g - BIOVEGAN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Iwona Kuczer

  • Ciasteczka francuskie z gruszkami

     Iwona Kuczer
  • Ciasto jogurtowe z owocami

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowe serniczki z jagodami

     Iwona Kuczer
  • Dżem morelowo-pomarańczowy

     Iwona Kuczer
  • Orzeźwiający napój ogórkowy

     Iwona Kuczer
  • Rosół z pieczonej kaczki

     Iwona Kuczer
  • Placki z dorsza po tajsku

     Iwona Kuczer
  • Klopsiki wołowe

     Iwona Kuczer
  • Chrupkie pieczywo z nasionami konopii

     Iwona Kuczer
  • Klasyczne leczo na zimę

     Iwona Kuczer
  • Smażone mięsne pierożki

     Iwona Kuczer
  • Surówka z kalafiora

     Iwona Kuczer
  • Lody mango jogurtowe - najprostsze

     Iwona Kuczer
  • Kruche ciasto wiśniowe

     Iwona Kuczer
  • Dżem pomarańczowy

     Iwona Kuczer
  • Indyk z soczewicą w sosie śmietankowym

     Iwona Kuczer
  • Placki z cukinii

     Iwona Kuczer
  • Muffinki dyniowe

     Iwona Kuczer
  • Sałatka ze szpinakiem, burakiem i brzoskwinią

     Iwona Kuczer
  • Warzywna zupa miso

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z fenkuła

     Iwona Kuczer
  • Makaron wakame z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Konfitura dyniowa

     Iwona Kuczer
  • Makaron ryżowy z krewetkami

     Iwona Kuczer
  • Foccacia z pomidorami i rozmarynem

     Iwona Kuczer
  • Zapiekane muszle z łososiem

     Iwona Kuczer
  • Kokosowy pudding chia

     Iwona Kuczer
  • Kakaowa kaszka manna

     Iwona Kuczer
  • Pieczone warzywa z ciecierzycą

     Iwona Kuczer
  • Tartaletki z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Makaron z kałamarnicą

     Iwona Kuczer
  • Delikatne pulpeciki z indyka

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki podwójnie kasztanowe

     Iwona Kuczer
  • Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i grzybami

     Iwona Kuczer
  • Konfitura jagodowa z wanilią i agarem

     Iwona Kuczer
  • Bułeczki pomarańczowo-różane

     Iwona Kuczer
  • Migdałowy jabłecznik

     Iwona Kuczer
  • Twarogowe placuszki

     Iwona Kuczer
  • Makaron z sosem brokułowym

     Iwona Kuczer
  • Smażone kanie w zalewie

     Iwona Kuczer
  • Burrata z bazylią i jarmużowymi mikroliśćmi

     Iwona Kuczer
  • Potrawka z drobiowych żołądków

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z jeżynami

     Iwona Kuczer
  • Zupa pomidorowo-grzybowa

     Iwona Kuczer
  • Sałatka pomidorowa z pesto

     Iwona Kuczer
  • Granola z ryżem preparowanym i chia

     Iwona Kuczer
  • Ciasto daktylowe

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z pieczonej papryki

     Iwona Kuczer
  • Zielona lazania

     Iwona Kuczer
  • Śniadaniowe muffinki

     Iwona Kuczer
  • Czekoladki z orzechami

     Iwona Kuczer
  • Błyskawiczne ciasto bananowe

     Iwona Kuczer
  • Indyjskie leczo

     Iwona Kuczer
  • Grillowany bakłażan w pomidorach

     Iwona Kuczer
  • Makaron z warzywami i krewetkami

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z buraczkami i komosą

     Iwona Kuczer
  • Łazanki z samopszy

     Iwona Kuczer
  • Bochenek z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Smażony ser z tapenadą z oliwek

     Iwona Kuczer
  • Domowa przyprawa warzywna

     Iwona Kuczer
  • Makaron z groszku z jogurtowym sosem

     Iwona Kuczer
  • Smoothie migdałowe z mango

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z białej rzodkwi

     Iwona Kuczer
  • Zupa z warzyw z bulgurem

     Iwona Kuczer
  • Risotto z fenkułem

     Iwona Kuczer
  • Zupa miso z makaronem konjac

     Iwona Kuczer
  • Nadziewane placki chlebowe

     Iwona Kuczer
  • Pomidorówka ze świeżych pomidorów

     Iwona Kuczer
  • Najprostszy sernik jogurtowy na zimno

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowy chleb gryczany + przepis na zakwas

     Iwona Kuczer
  • Sałatka warzywna na zimę

     Iwona Kuczer
  • Sałatka na ciepło z makaronem jaglanym

     Iwona Kuczer
  • Sernik migdałowo-borówkowy

     Iwona Kuczer
  • Pomarańczowe babeczki z makiem

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowe pierogi z kapustą

     Iwona Kuczer
  • Bananowe racuszki

     Iwona Kuczer
  • Kukurydza grillowana

     Iwona Kuczer
  • Jaglanka z pieczonymi śliwkami

     Iwona Kuczer
  • Pizza z gruszką

     Iwona Kuczer
  • Duszona brukselka

     Iwona Kuczer
  • Jajko sadzone ze szpinakiem i pieczarkami

     Iwona Kuczer
  • Wegańskie spaghetti

     Iwona Kuczer
  • Kotlety łososiowo-ziemniaczane

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z jackfruitem

     Iwona Kuczer
  • Szybkie strączkowe danie jednogarnkowe

     Iwona Kuczer
  • Faszerowane patisony

     Iwona Kuczer
  • Egzotyczna dynia

     Iwona Kuczer
  • Kokosowy kurczak w zielonym curry

     Iwona Kuczer
  • Pasta z czarnej fasoli

     Iwona Kuczer
  • Ciastka orzechowe z nadzieniem kakaowym

     Iwona Kuczer
  • Faszerowane ziemniaki

     Iwona Kuczer
  • Placki z kabaczka

     Iwona Kuczer
  • Bułki lekko razowe

     Iwona Kuczer
  • Tiramisu gruszkowe

     Iwona Kuczer
  • Kokosowy mazurek bezglutenowy

     Iwona Kuczer
  • Boczniaki w tempurze

     Iwona Kuczer
  • Pizza z grzybami leśnymi

     Iwona Kuczer
  • Owoce pod migdałową kruszonką

     Iwona Kuczer
  • Kiszone gruszki

     Iwona Kuczer
  • Ciasto piernikowe z gruszkami

     Iwona Kuczer
  • Pasta z bobu

     Iwona Kuczer
  • Pasta z makreli

     Iwona Kuczer
  • Bezglutenowe pierniczki

     Iwona Kuczer
  • Pieczone młode ziemniaki z patelni

     Iwona Kuczer
  • Pieczone kokosowe morele z jogurtem

     Iwona Kuczer
  • Grzybowa z pęczakiem

     Iwona Kuczer
  • Rybny paprykarz

     Iwona Kuczer
  • Tofu słodko-kwaśne

     Iwona Kuczer
  • Sól grzybowa

     Iwona Kuczer
  • Smażone tofu z sezamem i makaronem gryczanym

     Iwona Kuczer
  • Szybki murzynek piernikowy

     Iwona Kuczer
  • Błyskawiczne pączki z serka

     Iwona Kuczer
  • Granola z wiśniami

     Iwona Kuczer
  • Dżem dyniowo-pomarańczowy

     Iwona Kuczer
  • Tatar śledziowy

     Iwona Kuczer
  • Truskawkowa fantazja

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z indykiem

     Iwona Kuczer
  • Brownie z kalafiorem

     Iwona Kuczer
  • Pizza ze szpinakiem

     Iwona Kuczer
  • Pieczone pierogi twarogowo-ziemniaczane

     Iwona Kuczer
  • Zimowa herbata pomarańczowo-waniliowa

     Iwona Kuczer
  • Czekoladowe powidła śliwkowe

     Iwona Kuczer
  • Ajwar na zimę

     Iwona Kuczer
  • Chleb dyniowy ze śliwkami

     Iwona Kuczer
  • Wegańskie ciastka czekoladowe

     Iwona Kuczer
  • Kruche kokosowe ciastka

     Iwona Kuczer
  • Czekolada z jagodami goji

     Iwona Kuczer
  • Mus mirabelkowy z wanilią

     Iwona Kuczer
  • Zapiekanka bakłażanowa

     Iwona Kuczer
  • Ciasto dyniowe z jabłkami

     Iwona Kuczer
  • Chleb razowy - Tatterowiec

     Iwona Kuczer
  • Makaron z sosem cukiniowym

     Iwona Kuczer
  • Sałatka wiosenna

     Iwona Kuczer
  • Krążki ryżowe w czekoladzie

     Iwona Kuczer
  • Zapiekane naleśniki

     Iwona Kuczer
  • Wieprzowina z kiełkami

     Iwona Kuczer
  • Chleb żytni z foremki

     Iwona Kuczer
  • Pesto z bobu

     Iwona Kuczer
  • Wiosenna przystawka

     Iwona Kuczer
  • Placki cukiniowo-ziemniaczane

     Iwona Kuczer
  • Pierożki z mięsem na sposób azjatycki

     Iwona Kuczer
  • Tarty z buraczkami

     Iwona Kuczer
  • Pesto z rukoli

     Iwona Kuczer
  • Zakwas żytni

     Iwona Kuczer
  • Risotto warzywne z shiitake

     Iwona Kuczer
  • Placki dyniowo-twarogowe

     Iwona Kuczer
  • Ryba curry

     Iwona Kuczer
  • Sałatka na ciepło z pieczonym kalafiorem

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z orzechami nerkowca

     Iwona Kuczer
  • Bigos warzywny

     Iwona Kuczer
  • Makaron z okruszkami i orzeszkami piniowymi

     Iwona Kuczer
  • Faszerowane pieczarki

     Iwona Kuczer
  • Aksamitny koktajl wiosenny

     Iwona Kuczer
  • Kompot z suszonych owoców

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z grillowanej cukini

     Iwona Kuczer
  • Schab pieczony ze śliwką

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z avokado i sardynkami

     Iwona Kuczer
  • Kremowy budyń kokosowy

     Iwona Kuczer
  • Owsianka na dzień dobry

     Iwona Kuczer
  • Wegańska owsianka z jabłkiem

     Iwona Kuczer
  • Pomarańczowe babeczki z czekoladą i pistacjami

     Iwona Kuczer
  • Kawior z bakłażana i papryki pieczonej

     Iwona Kuczer
  • Pigwówka

     Iwona Kuczer
  • Pasta z bakłażana

     Iwona Kuczer
  • Śledzie miodowe z oliwkami i kaparami

     Iwona Kuczer
  • Kotlet rybno-jaglany

     Iwona Kuczer
  • Kakaowe placki z jagodami

     Iwona Kuczer
  • Placki z algami i kapustą

     Iwona Kuczer
  • Zupa z cukinii

     Iwona Kuczer
  • Chrupiące ziarna

     Iwona Kuczer
  • Włoska sałatka z szynką i mozzarellą

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z kiszonej kapusty

     Iwona Kuczer
  • Pieczone pomidorki koktajlowe

     Iwona Kuczer
  • Uszka bezglutenowe

     Iwona Kuczer
  • Grillowana (wędzona) papryka - przyprawa

     Iwona Kuczer
  • Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

     Iwona Kuczer
  • Rosół na sposób azjatycki

     Iwona Kuczer
  • Foccacia z rozmarynem

     Iwona Kuczer
  • Lekkie spring rolls

     Iwona Kuczer
  • Oliwa chilli

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki z grzybowym nadzieniem

     Iwona Kuczer
  • Pesto z pieczoną papryką

     Iwona Kuczer
  • Dyniowe racuszki

     Iwona Kuczer
  • Lody truskawkowo-waniliowe

     Iwona Kuczer
  • Sezamowe szparagi

     Iwona Kuczer
  • Pasztet drobiowy z figami i kasztanami jadalnymi

     Iwona Kuczer
  • Przyprawa z czarnuszką

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z białej rzodkwi - świetna do grillowanych potraw

     Iwona Kuczer
  • Pasztet z dzika

     Iwona Kuczer
  • Sałatka cukiniowa

     Iwona Kuczer
  • Delikatny pasztet drobiowy

     Iwona Kuczer
  • Muffinki migdałowo-jagodowe

     Iwona Kuczer
  • Żeberka w pomidorach

     Iwona Kuczer
  • Wegański sos karmelowy

     Iwona Kuczer
  • Paszteciki francuskie po włosku

     Iwona Kuczer
  • Migdałowe naleśniki

     Iwona Kuczer
  • Kruche paluszki migdałowe

     Iwona Kuczer
  • Szaszłyki chilli z kurczaka

     Iwona Kuczer
  • Gryczane placki z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Trójkąty po meksykańsku

     Iwona Kuczer
  • Gofry z płaskurki

     Iwona Kuczer
  • Brownie kasztanowe

     Iwona Kuczer
  • Jogurtowy deser owocowy

     Iwona Kuczer
  • Pasta z wędzonego pstrąga

     Iwona Kuczer
  • Śniadaniowe muffiny z truskawkami, jabłkami i migdałami

     Iwona Kuczer
  • Makaron z kremowym kurczakiem

     Iwona Kuczer
  • Chrupiące krążki kalmarów

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z rukoli

     Iwona Kuczer
  • Ziemniaczane kulki

     Iwona Kuczer
  • Deser z tapioki

     Iwona Kuczer
  • Pizze serowe

     Iwona Kuczer
  • Kompot rabarbarowo-imbirowy

     Iwona Kuczer
  • Azjatycka sałatka z ogórkiem

     Iwona Kuczer
  • Energetyczna zielona herbata

     Iwona Kuczer
  • Roladki z kurczaka ze szpinakiem

     Iwona Kuczer
  • Shake bananowo-truskawkowy z gryką

     Iwona Kuczer
  • Sajgonki po polsku

     Iwona Kuczer
  • Pasztet z królika

     Iwona Kuczer
  • Najprostsza zupa dyniowa

     Iwona Kuczer
  • Czarna fasola po kubańsku

     Iwona Kuczer
  • Grzybowa przyprawa

     Iwona Kuczer
  • Kiszone cytryny

     Iwona Kuczer
  • Kokosowa jaglanka

     Iwona Kuczer
  • Twarogowe rogaliki

     Iwona Kuczer
  • Konfitura agrestowo-porzeczkowa z tymiankiem

     Iwona Kuczer
  • Śledzie w curry

     Iwona Kuczer
  • Potrawka z tofu

     Iwona Kuczer
  • Faszerowana dynia

     Iwona Kuczer
  • Sałatka a'la nicejska z łososiem

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z bobu

     Iwona Kuczer
  • Truskawki pod kruszonką

     Iwona Kuczer
  • Ciasto Delicja

     Iwona Kuczer
  • Tartaletki z kozim serem

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki na słodko - najlepsze na świecie ;-)

     Iwona Kuczer
  • Świąteczne ciasteczka

     Iwona Kuczer
  • Chińska sałatka curry

     Iwona Kuczer
  • Pasta z awokado

     Iwona Kuczer
  • Wytrawne babeczki

     Iwona Kuczer
  • Słoneczna kanapka

     Iwona Kuczer
  • Wegańskie ciasteczka kukurydziane

     Iwona Kuczer
  • Szpinakowa sałatka z granatem

     Iwona Kuczer
  • Koktajl na dzień dobry

     Iwona Kuczer
  • Nadziewane pizze

     Iwona Kuczer
  • Sałatka warzywna z burakiem

     Iwona Kuczer
  • Szparagi z grilla

     Iwona Kuczer
  • Koktajl truskawkowo-gryczany

     Iwona Kuczer
  • Muffinki z sorgo

     Iwona Kuczer
  • Rosół tradycyjny

     Iwona Kuczer
  • Ryba w chrupiącej kukurydzianej panierce

     Iwona Kuczer
  • Makaron z łososiem

     Iwona Kuczer
  • Makaron z miso i pieczarkami

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z grillowaną brzoskwinią

     Iwona Kuczer
  • Kurczak z orzechami nerkowca

     Iwona Kuczer
  • Dżem malinowy na zimno

     Iwona Kuczer
  • Zupa dyniowa z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Kurczak z pędami bambusa

     Iwona Kuczer
  • Kasztanowe naleśniki z karmelizowaną nektarynką

     Iwona Kuczer
  • Waniliowa owsianka

     Iwona Kuczer
  • Błyskawiczne ciastka z płatkami kasztanowymi

     Iwona Kuczer
  • Naleśniki z grzybami

     Iwona Kuczer
  • Kurczak pieczony z warzywami

     Iwona Kuczer
  • Prażone migdały na ostro

     Iwona Kuczer
  • Makaron cukiniowy z pieczarkami

     Iwona Kuczer
  • Orzechowe blondi

     Iwona Kuczer
  • Łosoś wędzony w woku

     Iwona Kuczer
  • Sałatka z kiszonymi cytrynami

     Iwona Kuczer
  • Zielone risotto

     Iwona Kuczer
  • Omlet z bobem

     Iwona Kuczer
Zobacz więcej przepisów
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Drożdżowe z jagodami to jedno z lepszych ciast :)
08.03.2016, godz. 16:40
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
ślinka leci
16.12.2016, godz. 15:16
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Uwielbiamy czekamy na jagody ,ciekawe czy mrożone by mogły być.?
10.01.2017, godz. 09:27
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczne bo domowe
17.06.2017, godz. 13:07
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
pomysłowe
20.07.2017, godz. 20:03
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Trzeba koniecznie wypróbować ten przepis.
21.07.2017, godz. 17:26
Dorota Woźniak - Twins Pot
Dorota Woźniak - Twins Pot powiedział/a:
Drożdżowe z jagodami przypomina mi wypieki Babci. Pyszne :)
25.09.2017, godz. 16:13
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
Smaczne bułeczki:)
30.09.2017, godz. 11:12
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pyszności .;)
05.12.2017, godz. 13:28
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
pyszności :)
10.04.2018, godz. 22:43
renatka1
renatka1 powiedział/a:
DROŻDŻOWE!! MOJE ULUBIONE!!!
09.08.2018, godz. 23:38
annaeko
annaeko powiedział/a:
Alez pysznie wygląda
06.05.2019, godz. 13:27
Nikita
Nikita powiedział/a:
Wyglądają bardzo apetycznie
23.02.2020, godz. 19:08
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Jagodzianki raczej kojarzą się z buleczkami.
17.09.2020, godz. 20:24
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pyszne
31.12.2020, godz. 13:00
Renixx
Renixx powiedział/a:
Pyszne bułeczki
28.01.2021, godz. 14:06
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszności
16.12.2023, godz. 14:27

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2713)
  • danie główne (4152)
  • desery (4008)
  • jednogarnkowe (890)
  • lunchbox (1250)
  • napoje (1612)
  • pieczywo (491)
  • przetwory (574)
  • przystawki i przekąski (2955)
  • sałatki (1913)
  • sosy (305)
  • śniadanie (2602)
  • z grilla (111)
  • zapiekanki (400)
  • zupa (1113)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (170)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4029)
  • niemiecka (86)
  • polska (9254)
  • śródziemnomorska (243)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (471)
  • - wszystkie -
  • Domowe (np: lody, majonez) (669)
  • dla dzieci (4339)
  • na zimę (rozgrzewające) (1298)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2378)
  • bezglutenowe (6582)
  • ryby i owoce morza (759)
  • wegetariańskie (9659)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (753)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (478)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (8)
  • bercia601 (2)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (293)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (31)
  • Elciaa (1)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (210)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (70)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (17)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (9)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (1)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (8)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (925)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (1995)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (33)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (10)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet