Pasztet z dzika
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: gluten, jajka, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina
Składniki:
mięso wieprzowe (karkówka) - 200 g
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
świeży tymianek - 4 kawałki
świeży rozmaryn - 4 kawałki
liść laurowy - 3 szt.
czosnek zgnieciony - 1 ząbek
sól - 1 trochę
pieprz - 1 trochę
gałka muszkatołowa - 1 trochę
majeranek - 1 trochę
jajka - 5 szt.
bułka do namoczenia - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Przepis autorstwa szefa kuchni hotel Hilton - Artura Pijanowskiego.Pasztet upieczony z tego przepisu jest miękki i aromatyczny, idealny na świąteczny stół.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.