Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): meksykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, soja, strączkowe, drożdże, drób
Składniki:
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Makaron sojowy Tagliatelle Bio - 200 g
Czerwona papryka - 1 szt.
Zielona papryka - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 4 ząbki
Papryka chilli - 1/2 szt.
Papryka czerwona łagodna mielona Bio - 2 łyżeczki
Sól trochę
Sos pomidorowy passata Bio - 200 ml
Oregano mielone Bio - 1 łyżeczka
Kostki warzywne Alce Nero Bio - 1 szt.
Ziemniaki - 2 szt.
Czerwona fasolka Bio - 1/4 szklanki
Kukurydza konserwowa Bio - 1/4 szklanki
Pomidor - 1 szt.
Pietruszka zielona - 1/4 pęku
Woda - 2 litra
Dodatkowe informacje:
Danie jest nieco ostre, a co się z tym wiąże - bardo rozgrzewające i idealna na zimne dni .Sposób przygotowania:
Gdy już fasolka napęcznieje gotujemy ją przez godzinę.
Następnie wszystkie warzywa myjemy i kroimy w kostkę, paski - jak kto lubi.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i na niewielkim ogniu dusimy aż będzie miękka.
Następnie dodajemy wszystkie warzywa.
Gdy całość będzie wystarczająco miękka, dodajemy wodę i sos pomidorowy. Doprawiamy do smaku i ponownie gotujemy na małym ogniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.