![Kotlety mielone](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-12/409-photo-main.jpg)
Kotlety mielone
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sucha bułka - 1 szt.
jajo bio - 1 szt.
cebula bio - 1 szt.
mleko lub woda do namoczenia bułki
pieprz - 1/2 łyżeczki
olej bio do smażenia
bułka tarta do obtoczenia kotletów
Dodatkowe informacje:
Podawać z ziemniaczkami pieczonymi i kalafiorem z wody.Sposób przygotowania:
Do miski włożyć zmielone mięso z cebulą, jajo, sól i pieprz oraz odciśniętą bułkę. Wszystko dobrze wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na patelni do uzyskania złoto - brązowego koloru.
Można również po szybkim obsmażeniu z dwóch stron przełożyć kotlety do naczynia żaroodpornego i bez przykrycia wstawić do rozgrzanego piekarnika do 150 stopni C na około 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.