Wołowina w winie
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wołowina
Składniki:
bulion wołowy - 1/2 litra
wino czerwone - 1/4 litra
marchew - 2 szt.
por biała część - 1 szt.
cebula - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
papryka słodka do smaku
czosnek do smaku
rozmaryn do smaku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wlać do wołowiny wino i gotować na małym ogniu około 60 minut.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce, dodać do mięsa, gotować 20 minut.
Papryki pokroić, pora również i dodać do wołowiny. Gotować, aż papryka będzie miękka. Na koniec dodać do smaku paprykę, rozmaryn, pieprz chili, czosnek.
Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, dodać do mięsa z warzywami i wymieszać. Chwilę gotować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.