![Gulasz z czerwoną kapustą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4251-photo-main.jpg)
Gulasz z czerwoną kapustą
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
sól i pieprz do smaku
czosnek - 2 ząbki
marchew - 2 szt.
mięso wieprzowe - 1/2 kg
boczek wędzony - 15 dag
ziemniaki - 6 szt.
olej - 2 łyżki
papryka słodka do smaku
papryka ostra do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę grubo poszatkować. Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Pod koniec doprawić przyprawami do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.