Schabowe roladki z marchwią i sosem
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 1 szt.
korniszon - 1 szt.
ser żółty - 2 dag
śmietana - 150 ml
czosnek - 2 ząbki
majonez - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowaną marchew pokroić na 4 słupki, podobnie pokroić korniszon i ser żółty.
Dymkę posiekać, podzielić na dwie części, pierwszą wkładać w środek schabowych, drugą zostawić do sosu.
Na każdy plaster schabu kłaść kawałek marchewki, korniszona, serka i troszkę dymki. Zawijać w roladki.
Smażyć na oliwie na złoty kolor.
Śmietanę, majonez,sól i pieprz, posiekaną dymkę i zmiażdżony ząbek czosnku wymieszać.
Otrzymanym sosem polać usmażone roladki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.