![Grillowana marynowana karkówka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3187-photo-main.jpg)
Grillowana marynowana karkówka
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: z grilla
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, wieprzowina
Składniki:
sok z cytryny - 1/2 szt.
sól - 1 łyżeczka
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
majeranek - 1 łyżka
olej ryżowy - 2 łyżki
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Olej wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami.
Mięso natrzeć marynatą i pozostawić na 3-4 godziny w lodówce. Następnie karkówkę grillować z obu stron lub usmażyć na patelni grillowej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.