![Zapiekanka ryżowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4103-photo-main.jpg)
Zapiekanka ryżowa
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
sól i pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
bazylia świeża do smaku
mozzarella kulka - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Pomidora pokroić w plastry, mozzarellę również.
Połowę ryżu wyłożyć do naczynia do zapiekania. Na ryż położyć listki bazylii oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć plastry pomidora doprawić do smaku. Na pomidora położyć plastry sera. Na to nałożyć pozostały ryż, ponownie bazylię, pomidora i na koniec ser.
Piec w temp. 180 stopni aż ser który jest na wierzchu się rozpuści.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.